Bucătărie braziliană


A început în timp ce cele mai multe "mișcări etnice" - cu mici restaurante în cartiere unde s-au stabilit imigranți, mese festive și săli de mese deschise de cei care doreau să ofere un gust acasă emigranților lor. Chineză, italiană, Orientul Mijlociu, Thai - de la bistrouri de familie, bucătăria sa răspândit, în timp ce cei din afara culturilor din "vecinătate" au aflat de mâncarea bună și cuvântul sa răspândit. Cea mai recentă "bucătărie nouă" care se răspândește ca un foc sălbatic este brazilian - o amestecare delicioasă a trei culturi separate care se regăsesc împreună în mâncăruri și delicatese care nu se găsesc în altă parte a lumii.
Pentru a înțelege bucătăria din Brazilia, trebuie să înțelegeți puțin din istoria sa. Bazinul bucătăriilor braziliene se află în rădăcinile sale native - alimentele care au susținut brazilienii nativi - mani, yams, pește și carne - dar poartă și ștampila altor două popoare: portughezii care au venit să cucerească și au rămas, iar Sclavi africani pe care i-au adus cu ei să lucreze plantațiile de zahăr. Bucătăria braziliană astăzi este o amalgamă fără întrerupere a celor trei influențe care se împletesc într-un stil unic și total brazilian.
Capsele din dieta braziliană sunt legumele rădăcinii, fructele de mare și carnea. Manioc, derivat din rădăcină de cassava, este "făina" din regiune și este consumată într-o formă sau alta la aproape fiecare masă. Rădăcina amărui de cassava este otrăvită în stare brută, dar când este pregătită în mod corespunzător, rădăcina de cassava produce farinha și tapioca, baze pentru multe feluri de mâncare din regiune. Influența portugheză se manifestă în pâinea bogată, dulce, care este servită la aproape fiecare masă și în felurile de mâncare din fructe de mare care amestecă fructe de mer cu nucă de cocos și alte fructe și legume native. Brânza națională, bobo de camarao, este una dintre acestea, o amestecare delicioasă de creveți proaspeți într-o piure de creveți uscați, manioc (manioc), lapte de nucă de cocos și nuci, aromat cu un ulei de palmier numit dende.
Influența africană este cea mai simțită, totuși - așa cum se așteaptă de la oamenii care au lucrat în bucătării. Lana de ananas și de nucă de cocos, inimile de nucă de cocos și inimile de palmier tocmai au lucrat în mâncăruri de zi cu zi, carne, creveți, pește, legume și pâine. Mâncarea braziliană, spre deosebire de bucătăriile multor țări înconjurătoare, favorizează dulceața, mai degrabă decât cea caldă, și mai mult decât orice altă bucătărie din America de Sud, care poartă aroma brizelor tropicale ale insulei, mai degrabă decât vântul fierbinte al deșertului.
Cele mai comune ingrediente din bucătăria braziliană sunt manioc, nucă de cocos, dende, fasole neagră și orez. Bacalao - cod de sare - prezentat în multe feluri de mâncare derivate din portugheză, dar aromatizat cu insucianță braziliană tipică, cu cremă de nucă de cocos și fistic, devine o hrană complet diferită. Este tipic atitudinea braziliană față de alimente - o expresie a unui popor cald și deschis la care hrănirea și împărtășirea alimentelor este baza ospitalității. Mâncarea braziliană este ca și poporul său - toate sunt binevenite, toate sunt binevenite și toate își fac amprenta - fără a copleși vreodată contribuțiile celuilalt.

Postări populare

Restaurante fast-food